Schema Läs mer

MOT SAMMA MÅL!

Nedan finner du schemat för Runners Club. Schemat uppdateras med ca 2 månader i taget och är utformat av coacherna i Runners Club, Filborna Arena och tävlingsledningen för Helsingborg Marathon. Runners Club har under perioden oktober – december två schemalagda träningspass i veckan och januari – september tre schemalagda träningar i veckan. Två av passen är varierade (intervaller, teknik, styrka) under veckan och ett långpass på helgen.

Vecka Måndag Torsdag Lördag
V 10: 8/3-14/3 Mellanintervaller Backar Långpass Air five 90 / 120 min
V 11: 15/3-21/3 Långa intervaller 5 km Äppelvarvet Upplevelselöpning
V 12: 22/3-28/3 Korta intervaller Distans + löpstyrka Långpass fri fart
V 13: 29/3-4/4 Mellanintervaller Påskledigt Påskledigt
V 14: 5/4-11/4 Påskledigt Backar Långpass fri fart
V 15: 12/4-18/4 Långa intervaller Distans + löpskolning Långpass 95 / 125 min
V 16: 19/4-25/4 Korta intervaller Backar Upplevelselöpning
V 17: 26/4-2/5 Mellan intervaller 10 km Äppelvarvet 1 Maj-ledigt

RUNNERS CLUB SAMLINGSPLATSER & TIDER

Måndag: 18:00. RC-toan, Pålsjö skog. Se karta.

Torsdag: 18:00 Filborna Arena. Utanför entrén. Se karta

Lördag: 10.00 (vintertid) 09:00 (sommartid). RC-toan, Pålsjö skog. Se karta.

RUNNERS CLUB ORDLISTA

Distanspass: Ett lugnt pass som fungerar för att samla mängd (kilometrar) och även som återhämtning från de tuffare passen. Dessa pass bygger en bra grund för din löpning.

Långpass: Ett pass på runt 90min och uppåt, definieras lite beroende på vilken nivå man ligger på. Är man ny på löpning kan det vara kortare, är man erfaren och springer mycket kan det vara längre. Tempot ska vara lägre än distanspasset och fokus är på att vänja kroppen att vara aktiv under en längre period. Ett nyckelpass för att klara maratondistansen.

Intervall: Ett intervall-pass är löpning där man varierar fart genom att först springa en sträcka fort för att sedan ha en vilopaus innan man springer snabbt igen. Detta är ett väldigt bra och effektivt sätt för att variera träningen och att bli en snabbare löpare. Detta pass bygger även en bra grund för återhämtning under löpningen.

Tröskel: Tröskelpass är ett sätt att utveckla sin löpning till att klara av att springa snabbare under en längre period. Vad som i hög grad bestämmer detta är hur mycket mjölksyra som bildas i musklerna. Mjölksyra bildas i musklerna när vi springer, mer när vi springer snabbt. Detta fungerar lite som kroppens inbyggda farthinder kan man säga. Tröskelpasset är alltså till för att förbättra mjölksyra tröskelnivå. Passet går i lugnt tempo under uppvärmning och ökar sedan i en snabbare fart när man kör igång ”tröskeln”.