FAQ2017-11-29T11:21:48+00:00

Har du frågor? Vi har svaren!

Och om du fortfarande har frågor så maila oss på marathon@hbgm.se så hjälper vi dig.

VAD ÄR RUNNERS CLUB?2018-09-03T11:44:33+00:00

Runners Club den officiella löpargruppen med huvudmål att träna inför Helsingborg Marathon, Atea Halvmaraton och Resurs Bank Stafett! Runners Club är en löpargrupp som drivs gemensamt av Filborna Arena och Helsingborgs Marathon AB (se mer info här). Under 2018 har vi varit över 100 medlemmar som tillsammans tränat regelbundet, utvecklats och peppat varandra.

VAD KOSTAR DET ATT VARA MED OCH VAD INGÅR?2018-09-03T11:48:16+00:00

Medlemskap i Runners Club kostar 1695 kr/år september 2018 – september 2019 och innefattar:
– Kick Off i mitten av februari med en än så länge hemlig gäst! Föreläsning, träning och mycket mer.
– Två schemalagda gruppträningar i veckan september – december och tre schemalagda gruppträningar i veckan lett av en eller flera Runners Club coacher. Utöver dessa även ett antal ”events” under året.
– Speciellt framtaget program och schema för gruppens träning inför Helsingborg Marathon. Atea Halvmaraton och Resurs Bank Stafett som även inkluderar specialträning inför ex. Springtime och Göteborgsvarvet.
– New Balance medlemströja med exklusiv design enbart för medlemmar i Runners Club (levereras under tidig vår 2019)
– 200kr Rabatt på anmälningsavgift till Helsingborg Marathon, (har du redan anmält dig och betalt görs en återbetalning på 200kr)
– 20% rabatt på hela sortimentet (10% på elektronik) på Löplabbet i Helsingborg.
– Rabatterade startavgifter på en mängd lopp i närheten av Helsingborg.
– Dedikerad Facebook-grupp endast för medlemmar där vi i Runners Club kan prata om löpning, schema, passen, Helsingborg Marathon och allt annat som rör gruppen
– En fantastisk gemenskap och träning inför Helsingborgs största löparfest!

Medlemskap i Runners Club kostar 1295 kr/år mars 2019 – september 2019 och innefattar:
– Tre schemalagda gruppträningar i veckan lett av en eller flera Runners Club coacher. Utöver dessa även ett antal ”events” under året.
– Speciellt framtaget program och schema för gruppens träning inför Helsingborg Marathon som även inkluderar specialträning inför ex. Springtime och Göteborgsvarvet.
– New Balance medlemströja med exklusiv design enbart för medlemmar i Runners Club
– 200kr Rabatt på anmälningsavgift till Helsingborg Marathon (har du redan anmält dig och betalt görs en återbetalning på 200kr)
– 20% rabatt på hela sortimentet (10% på elektronik) på Löplabbet i Helsingborg.
– Rabatterade startavgifter på en mängd lopp i närheten av Helsingborg.
– Dedikerad Facebook-grupp endast för medlemmar där vi i Runners Club kan prata om löpning, schema, passen, Helsingborg Marathon och allt annat som rör gruppen
– En fantastisk gemenskap och träning inför Helsingborgs största löparfest!

Vi letar aktivt efter sätt att premiera medlemmarna och hitta mervärden under året, mer kommer att adderas!

BEHÖVER JAG VARA VAN LÖPARE FÖR ATT GÅ MED?2017-11-27T08:10:22+00:00

Nej! Runners Club är en löpargrupp för alla som älskar att springa och vår ambition är att den ska kunna hjälpa löpare på olika nivåer att nå sina mål och utvecklas. Träningarna är utformade att man ska kunna klara Helsingborg Marathon och passen ökar successivt i längd och intensitet desto närmare maran vi kommer. För att få ut så mycket som möjligt av träningarna och programmet rekommenderar vi att om du känner dig osäker kommer och provar på ett pass. Maila till oss på marathon@hbgm.se så ordnar vi så att du får komma och prova på gratis! Våra rekommendationer är att du ska, efter några träningar, klara att hänge med på en timmes träning där uppvärmning och nerjogg går i runt 6:00 min/km. Långpassen går i 6.00 min/km men där läggs ibland in fartökningar/trösklar efter individuell förmåga.

HUR ANMÄLER JAG MIG?2017-11-15T09:30:59+00:00

Du anmäler dig till gruppen här på webben (i menyn ”Gå med nu!”) och kommer sedan att få ett bekräftelsemail på din anmälan. Du kan även bli medlem direkt på plats hos Filborna Arena men behöver fylla i dina uppgifter via runnersclub.se också.

JAG ÄR REDAN ANMÄLD TILL HBGM, HUR FUNKAR DET MED RABATTEN DÅ?2017-11-15T09:38:53+00:00

Om du redan är anmäld till HBGM och betalt din anmälningsavgift så betalar du fullt pris på medlemskapet till Runners Club och sedan betalar vi tillbaka summan som motsvarar rabatten till dig för din startplats till loppet. Du mailar i så fall in till marathon@hbgm.se så hjälper vi dig.

MÅSTE JAG VARA MEDLEM I FILBORNA ARENA FÖR ATT VARA MED?2017-11-15T09:39:32+00:00

Nej! Runners Club är en självständig löpargrupp som drivs av Helsingborg Marathon och Filborna Arena. Du behöver således inte vara medlem i Filborna Arena eller anmäld till Helsingborg Marathon för att vara med i Runners Club.

NÄR FÅR JAG MIN MEDLEMSTRÖJA?2018-09-03T11:48:45+00:00

Den får du under tidig vår 2019, vi håller på att slutföra design och välja tröja. Du får information så fort de levereras!

VAR SAMLAS VI?2018-04-03T07:12:36+00:00

Utgångspunkt för måndags- och lördagsträningar är Pålsjö skog (parkeringen vid krematoriet) och för torsdagsträningarna är utgångspunkten Filborna Arena (utanför entrén)
Måndagar och Torsdagar börjar träningen 18:00 och på lördagar börjar den 10:00 (09:00, sommartid från 7 april). Under schemat finns en ”ordlista” som beskriver en del av passen och vad tanken är med övningarna.

VILKA ÄR ERA ALLMÄNNA VILLKOR?2018-05-24T08:59:31+00:00

Nedan följer allmänna villkor för medlemskap i Runners Club
1. Medlemskapet
Detta medlemskap är personligt och ger medlemmen rättighet till Runners Clubs utbud. Medlemskapet får inte överlåtas eller säljas.

2. Hälsotillstånd
Varje medlem ansvarar för att hälsotillståndet är sådant att man utan risk kan deltaga i aktiviteterna med Runners Club.

3. Träningsföreskrifter och trivselregler
All träning sker således under eget ansvar och medlem skall följa de anvisningar avseende, trivselregler och träningsmetoder som meddelats av Runners Clubs coacher. All träning utförs i lämplig och för ändamålet anpassad klädsel. Runners Club tar aktivt motstånd från allt bruk av droger och dopingpreparat. Om det kommer till vår kännedom om medlems användande av droger och/eller dopingpreparat kommer vederbörande att stängas av från träningen med omedelbar verkan. Runners Club förbehåller sig rätten att vid regelbrott, utebliven betalning, utlåning av medlemskort eller drog och dopinganvändning att omgående avbryta detta avtal. Minimiålder för att teckna medlemskap är 18 år. Lägsta ålder för att träna i Runners Club är 16 år. För tränande som ej fyllt 18 år krävs vårdnadshavares eller förmyndares underskrift.

4. Ansvar för medlemmars ägodelar och olycksfall
Runners Club ansvarar inte för förluster pga. stöld, inbrott eller av annan anledning för skador på medlemmars eller an¬dra besökares tillhörigheter. Runners Club ansvarar inte heller för personskador som förorsakats medlem pga. olycksfall eller till följd av annan besökares agerande eller brist därpå. Vid händelse av stöld eller olycksfall får medlemmen vända sig till det egna försäkringsbolaget.

5. Prisändring
Under bindningstiden är medlemskapet garderat mot prishöjningar, utom de som kan komma bero på ökningar av mervärdesskatt.

6. Praktiska ändringar
Runners Club, vars drift ansvaras av Filborna Arena, förbehåller sig rätten till ändringar i utbud, träningstillfällen, tider och medlemsvillkor. Runners Club anses ha med¬delat sina medlemmar genom att information om eventuell ändring anges på särskild plats på Runners Clubs hemsidan www.runnersclub.se

7. Marknadsföring

Genom din anmälan lämnar du ditt samtyckte till att dina tider och ditt namn publiceras på webb och sociala medier. Detta innefattar även eventuella bilder och filmer från evenemang som innefattar dig. Du lämnar även ditt samtycke till att Helsingborg Marathon har rätt att använda dessa bilder i sin marknadsföring, på internet och ev. i dagstidningar utan att du har rätt till ersättning.

8. Hantering av personuppgifter

Du godkänner även att vi lagrar dina personuppgifter enligt riktlinjerna och informationen som finns att läsa i vår integritetspolicy som finns att läsa här.

HUR SER ER INTEGRITETSPOLICY UT?2018-05-24T08:57:02+00:00