Vi älskar det vi gör

Vi på Helsingborg Marathon och Filborna Arena har lagt ner mycket energi vid att hitta coacher som delar de värderingar och hjärta som Runners Club står för. Vi har handplockat ett antal coacher som alla älskar löpning, kommer från olika bakgrunder och vill främja löpningen i Helsingborg. Vi är otroligt stolta och glada att dessa människor ska hjälpa er att komma i ert livs bästa form.

MIKAEL ANDERSSON

Favoritpass: Intervaller i alla dess slag

Favoritdel på HBGM-banan: Finns många, men måste jag välja säger jag sista 4km. Mycket känslor i luften från alla löpare och den i särklass vackraste målgången jag vet!

Springer helst: Tillsammans med andra. Härligt snack, ryggar att jaga eller bli jagad.

Motto: ”Fy fan va kul det ska bli!”

Bästa löparminne: Utan tvekan alla år jag fått äran att springa som farthållare på Helsingborgs Marathon. Att vara med och ta del av, peppa och hjälpa andra löpare att nå sina mål är en obeskrivlig känsla. Dubbelt så bra liksom!

ANNA ALNERVIK

Favoritpass: Långpass, gärna med inslag av tröskel, i fin natur.

Favoritdel på HBGM-banan: Tänker såklart direkt på upploppet som är fantastiskt, men säger ändå biten vid Fredriksdal. Det är sån stämning och pepp utanför som gör att man bara flyger fram, och någon minut senare är man inne i lugnet och de vackra omgivningarna inne på Fredriksdal. Fint!

Springer helst:  För att hämta ny energi och låta kroppen och huvudet komma i samma balans vad gäller utmaning och trötthet.

Motto: ”Hitta ditt varför – det går mycket lättare då.”

Bästa löparminne:  Landar ofta i när jag, Erik och Agnes sprang hela kuststräckan från Köpenhamn till Helsingör en fantastiskt fin, solig dag i juni. Så härligt!

KLAS JOHANSSON

Favoritpass: Långpass på 100 min med progressiv ökning i tempot och ett avslut på 10km i tänkt marafart. #älskardet

Favoritdel på HBGM-banan: Både före och efter ”Brunnshotellet” i Ramlösa brunnspark. Det är mycket folk som ger både kärlek och pepp. Ett fantastiskt ställe som fyller på energidepåerna.

Springer helst: Tillsamman med löpvänner.

Motto: Låt det göra lite ont.

Bästa löparminne: När jag passerade 32km och räknar fram att det räcker att göra sista milen på 47min för att klara Sub3. Gav mig ett otroligt lugn (tills smärtan gjorde sig påmind vid 38km).

LOTTA SJÖBERG

Favoritpass: En långrunda i trevligt sällskap längs Skånes vackra kuster eller åsar, men börjar hitta tjusningen i grisiga intervallpass

Favoritdel på HBGM-banan: Måste jag välja….?

Springer helst: På stigar, längs kust, i skog och berg. Långt och långsamt

Motto: ”Ha roligt, så kommer motivation och resultat av sig själv”

Bästa löparminne: Full Moon Race, min första ultra (tillsammans med Björn Svensson), längs stranden på natten i fullmånens sken – härlig känsla av att lyckas. Eller i Karpaterna och Alperna bara för att det är så fantastiskt vackert

BJÖRN SVENSSON (GÄSTCOACH)

Favoritpass: Lååångt trailpass i fantastisk natur.

Favoritdel på HBGM-banan: Trädtunneln vid Pålsjö slott när man skönjer Danmark över sundet.

Springer helst: Med min fru eller mina söner eftersom att dela det bästa jag vet med de bästa jag vet är det bästa som finns.

Motto: Be the change you want to see in the world.

Bästa löparminne: BAMM 50, 2023 – En 2-dagars fjällorientering i par med min äldste son – med ryggsäck, tält, kök och all mat på ryggen – under drygt 15 timmars löpning i fantastisk fjällterräng mellan Riksgränsen och Narvik. Mycket bättre än så kan det inte bli!

ERIK ALNERVIK (GÄSTCOACH)

Favoritpass: Förlängd backe. Först ca 60 sekunder backe direkt följt av 60 sekunder på platten. Kort joggvila.

Favoritdel på HBGM-banan: De sista 2500 metrarna längs Sveriges vackraste strandpromenad.

Springer helst: På semestern med familjen. Upptäcka nya platser i nya städer i nya länder.

Motto: ”Spring snabbare, då blir du snabbare”

Bästa löparminne: Sista 400 metrarna på Helsingborg Marathon 2017 när jag inser att jag kommer klara mitt mål som jag tränat för i månader.

MIKAEL HASSEL (GÄSTCOACH)

Favoritpass: Tröskel – helst långa och mellan bekvämt/obekvämt.

Favoritdel på HBGM-banan: HOKA-halvan, precis efter Bergaliden vid Slottshagen. Backen är klar och vi har kommit in i loppet.

Springer helst: Tillsammans med andra eller från A till B.

Motto: Avsluta starkt!

Bästa löparminne: Rumänien, Poros och de där långa rundorna i Stockholm med min fru. Men även de gånger när det helt plötsligt började hagla och alla sprang i splitshorts – när det var som hemskast.

ISABELL NORSTEDT (GÄSTCOACH)

Favoritpass: Inte mycket som slår längre tröskelintervaller med en bra känsla och flyt i löpningen.

Favoritdel på HBGM-banan: Har ännu inte sprungit ett helt marathon men sprungit stafetten. Ramlösa brunnspark ligger i toppen, dels för att det är fint område men framförallt för festen publik och funktionärer bjuder på när man springer förbi.

Springer helst: I skogen

Motto: Att göra det bästa utifrån de förutsättningar man har just i stunden.

Bästa löparminne: Svårt att välja, löpningen har gett mig fantastiska upplevelser. När jag tänker efter landar mina favoritminnen i när jag haft känslan av att allt stämmer i löpningen under olika lopp och träningar.