Coacher Läs mer

Vi älskar det vi gör

Vi på Helsingborg Marathon och Filborna Arena har lagt ner mycket energi vid att hitta coacher som delar de värderingar och hjärta som Runners Club står för. Vi har handplockat ett antal coacher som alla älskar löpning, kommer från olika bakgrunder och vill främja löpningen i Helsingborg. Vi är otroligt stolta och glada att dessa människor ska hjälpa er att komma i ert livs bästa form.

MIKAEL ANDERSSON

Favoritpass: Intervaller i alla dess slag

Favoritdel på HBGM-banan: Finns många, men måste jag välja säger jag sista 4km. Mycket känslor i luften från alla löpare och den i särklass vackraste målgången jag vet!

Springer helst: Tillsammans med andra. Härligt snack, ryggar att jaga eller bli jagad.

Motto: ”Fy fan va kul det ska bli!”

Bästa löparminne: Utan tvekan alla år jag fått äran att springa som farthållare på Helsingborgs Marathon. Att vara med och ta del av, peppa och hjälpa andra löpare att nå sina mål är en obeskrivlig känsla. Dubbelt så bra liksom!

ISABELL NORSTEDT

Favoritpass: Inte mycket som slår längre tröskelintervaller med en bra känsla och flyt i löpningen.

Favoritdel på HBGM-banan: Har ännu inte sprungit ett helt marathon men sprungit stafetten. Ramlösa brunnspark ligger i toppen, dels för att det är fint område men framförallt för festen publik och funktionärer bjuder på när man springer förbi.

Springer helst: I skogen

Motto: Att göra det bästa utifrån de förutsättningar man har just i stunden.

Bästa löparminne: Svårt att välja, löpningen har gett mig fantastiska upplevelser. När jag tänker efter landar mina favoritminnen i när jag haft känslan av att allt stämmer i löpningen under olika lopp och träningar.

LUCAS BRANDT

Favoritpass: 4 x 1500 m backe i Jordbodalen

Favoritdel på HBGM-banan: att springa igenom/växla vid Pålsjö slott och att få springa igenom Mumindalen direkt därefter är en magiskt känsla.

Springer helst: tills jag stupar…

Motto: ”trött, tröttare, tröttast, Lucas”

Bästa löparminne: Stafetten på Båstad Marathon som klubblag 2, och att få springa sida vid sida mot klubblag 1 i 40 km. Taktiksnack i bilen, hejarropen när vi ledde och hade lyckats göra något, för oss där och då, helt onaturligt bra och att få komma i mål som 2:a men med 10 st klubbkompisar på pallen med vars en öl i handen. Blod, svett och tårar men framförallt glädje!

ERIK ALNERVIK

Favoritpass: Intervaller och backar i alla dess slag.

Favoritdel på HBGM-banan: De sista 2500 metrarna längs Sveriges vackraste strandpromenad.

Springer helst: På semestern med familjen. Upptäcka nya platser i nya städer i nya länder.

Motto: ”Spring snabbare, då blir du snabbare”

Bästa löparminne: Sista 400 metrarna på Helsingborg Marathon 2017 när jag inser att jag kommer klara mitt mål som jag tränat för i månader.

LOTTA SJÖBERG

Favoritpass: En långrunda i trevligt sällskap längs Skånes vackra kuster eller åsar, men börjar hitta tjusningen i grisiga intervallpass

Favoritdel på HBGM-banan: Måste jag välja….?

Springer helst: På stigar, längs kust, i skog och berg. Långt och långsamt

Motto: ”Ha roligt, så kommer motivation och resultat av sig själv”

Bästa löparminne: Full Moon Race, min första ultra (tillsammans med Björn Svensson), längs stranden på natten i fullmånens sken – härlig känsla av att lyckas. Eller i Karpaterna och Alperna bara för att det är så fantastiskt vackert

ANNA ALNERVIK

Favoritpass: Långpass, gärna med inslag av tröskel, i fin natur.

Favoritdel på HBGM-banan: Tänker såklart direkt på upploppet som är fantastiskt, men säger ändå biten vid Fredriksdal. Det är sån stämning och pepp utanför som gör att man bara flyger fram, och någon minut senare är man inne i lugnet och de vackra omgivningarna inne på Fredriksdal. Fint!

Springer helst:  För att hämta ny energi och låta kroppen och huvudet komma i samma balans vad gäller utmaning och trötthet.

Motto: ”Hitta ditt varför – det går mycket lättare då.”

Bästa löparminne:  Landar ofta i när jag, Erik och Agnes sprang hela kuststräckan från Köpenhamn till Helsingör en fantastiskt fin, solig dag i juni. Så härligt!

BJÖRN SVENSSON

Favoritpass: Trailpass på Kullaberg – alla dar i veckan

Favoritdel på HBGM-banan: Den annalkande utgången ur lövtunneln vid Pålsjö slott med den fantastiska utsikten över sundet mot Danmark som slutgiltig belöning är svårslaget! Fast krönet av Tinkarpsbacken och lättnaden där över att det snart var dags för upploppet var heller inte så dumt

Springer helst: Trail och Ultramarathon – helst i kombination

Motto: I livet ”Be the change you want to see in the world” och i löparspåret ”Den som springer med glädje blir aldrig trött”

Bästa löparminne: Även om det finns nästan lika många bra löparminnen som antalet löppass jag gjort så är det ändå ett som sticker ut allra mest och tydligast. För några år sedan var jag en av 31 startande i Sveriges längsta lopp; Trans Scania på 246km längs Skåneleden tvärs över Skåne och tillbaka. Ett fantastiskt äventyr och en fantastisk inre resa. Den tacksamhet och glädje jag kände vid målgången i Malmö över vad min kropp förmår samt över hur människor som står mig nära ställt upp för mig, var obeskrivlig.

ANDREAS GARTMYR (GÄSTCOACH)

Favoritpass: Långpass på helgen

Favoritdel på HBGM-banan: De sista 195m. Flaggspelet, publiken och mållinjen. Magiskt!

Springer helst: Långt

Motto: ”Spring för att det är skönt, inte för att du måste”

Bästa löparminne: Mitt bästa löparminne är utan tvekan från starten av Helsingborg Marathon. Enormt känslosamt

SARAH THORN (ADMINISTRATION)

Favoritpass: Lagom långt och lagom snabbt

Favoritdel på HBGM-banan: Eftersom jag och Filborna Arena stod för familjeunderhållningen vid Pålsjö Slott förra året, så får det bli min favoritdel – underbar miljö och fantastisk stämning.

Springer helst: Ensam med hög musik i öronen och ute på landet

Motto: ”Det man inte har i benen får man ha i huvudet”

Bästa löparminne: Första gången jag sprang kullamannen. Det regnade, det var geggigt, det var brant och alldeles, alldeles underbart! Vilken naturupplevelse!