Vi älskar det vi gör

Vi på Helsingborg Marathon och Filborna Arena har lagt ner mycket energi vid att hitta coacher som delar de värderingar och hjärta som Runners Club står för. Vi har handplockat ett antal coacher som alla älskar löpning, kommer från olika bakgrunder och vill främja löpningen i Helsingborg. Vi är otroligt stolta och glada att dessa människor ska hjälpa er att komma i ert livs bästa form.

MIKAEL ANDERSSON

Favoritpass: Intervaller i alla dess slag

Favoritdel på HBGM-banan: Finns många, men måste jag välja säger jag sista 4km. Mycket känslor i luften från alla löpare och den i särklass vackraste målgången jag vet!

Springer helst: Tillsammans med andra. Härligt snack, ryggar att jaga eller bli jagad.

Motto: ”Fy fan va kul det ska bli!”

Bästa löparminne: Utan tvekan alla år jag fått äran att springa som farthållare på Helsingborgs Marathon. Att vara med och ta del av, peppa och hjälpa andra löpare att nå sina mål är en obeskrivlig känsla. Dubbelt så bra liksom!

ERIK ALNERVIK

Favoritpass: Intervaller och backar i alla dess slag.

Favoritdel på HBGM-banan: De sista 2500 metrarna längs Sveriges vackraste strandpromenad.

Springer helst: På semestern med familjen. Upptäcka nya platser i nya städer i nya länder.

Motto: ”Spring snabbare, då blir du snabbare”

Bästa löparminne: Sista 400 metrarna på Helsingborg Marathon 2017 när jag inser att jag kommer klara mitt mål som jag tränat för i månader.

LOTTA SJÖBERG

Favoritpass: En långrunda i trevligt sällskap längs Skånes vackra kuster eller åsar, men börjar hitta tjusningen i grisiga intervallpass

Favoritdel på HBGM-banan: Måste jag välja….?

Springer helst: På stigar, längs kust, i skog och berg. Långt och långsamt

Motto: ”Ha roligt, så kommer motivation och resultat av sig själv”

Bästa löparminne: Full Moon Race, min första ultra (tillsammans med Björn Svensson), längs stranden på natten i fullmånens sken – härlig känsla av att lyckas. Eller i Karpaterna och Alperna bara för att det är så fantastiskt vackert

JOSEFINE NILSSON

Favoritpass: 30/15 sekunders intervaller i backe

Favoritdel på HBGM-banan: Ser framemot mitt premiärlopp 2018. Men älskar Jordbodalen där jag i stort sätt är uppväxt.

Springer helst: I granskog på mjuk mossa med skönt gung.

Motto: ”Din kropp klarar nästan allt, det är huvudet du måste övertyga.”

Bästa löparminne: När jag bodde i Tromsø och en vårmorgon (alltså snarare vinter) fick för mig att springa Tromsøya runt. Den stärkande ensamheten, fantastiska vyer och den där särskilda, goa känslan av frisk kyla är oslagbar!

BJÖRN SVENSSON

Favoritpass: Trailpass på Kullaberg – alla dar i veckan

Favoritdel på HBGM-banan: Den annalkande utgången ur lövtunneln vid Pålsjö slott med den fantastiska utsikten över sundet mot Danmark som slutgiltig belöning är svårslaget! Fast krönet av Tinkarpsbacken och lättnaden där över att det snart var dags för upploppet var heller inte så dumt

Springer helst: Trail och Ultramarathon – helst i kombination

Motto: I livet ”Be the change you want to see in the world” och i löparspåret ”Den som springer med glädje blir aldrig trött”

Bästa löparminne: Även om det finns nästan lika många bra löparminnen som antalet löppass jag gjort så är det ändå ett som sticker ut allra mest och tydligast. För några år sedan var jag en av 31 startande i Sveriges längsta lopp; Trans Scania på 246km längs Skåneleden tvärs över Skåne och tillbaka. Ett fantastiskt äventyr och en fantastisk inre resa. Den tacksamhet och glädje jag kände vid målgången i Malmö över vad min kropp förmår samt över hur människor som står mig nära ställt upp för mig, var obeskrivlig.

ANDREAS GARTMYR (GÄSTCOACH)

Favoritpass: Långpass på helgen

Favoritdel på HBGM-banan: De sista 195m. Flaggspelet, publiken och mållinjen. Magiskt!

Springer helst: Långt

Motto: ”Spring för att det är skönt, inte för att du måste”

Bästa löparminne: Mitt bästa löparminne är utan tvekan från starten av Helsingborg Marathon. Enormt känslosamt

SARAH THORN (ADMINISTRATION)

Favoritpass: Lagom långt och lagom snabbt

Favoritdel på HBGM-banan: Eftersom jag och Filborna Arena stod för familjeunderhållningen vid Pålsjö Slott förra året, så får det bli min favoritdel – underbar miljö och fantastisk stämning.

Springer helst: Ensam med hög musik i öronen och ute på landet

Motto: ”Det man inte har i benen får man ha i huvudet”

Bästa löparminne: Första gången jag sprang kullamannen. Det regnade, det var geggigt, det var brant och alldeles, alldeles underbart! Vilken naturupplevelse!